Nordica Fulvia Bordó
  • Nordica Fulvia Bordó
  • Nordica Fulvia Bordó

Nordica Fulvia Bordó

35 065,00 Kč
S DPH
La Nordica
7111450

Popis produktu

Počet
skladem

Prosklená jsou pro krbový pohled a přikládání, druhá pro vybírání popela z popelníku. Asi právě tato koncepce se líbí natolik, že při výběru koupě mnoho lidí dává přednost právě tomuto typu. Stále zůstává zachována koncepce vše v litině a druhý teplovzdušný plášt kachlový nebo z mastku. Dvojité spalování s oplachem skla předehřátým vzduchem zamezuje usazování zbytků hoření na skle. Rozšíření o třetí regulovaný vzduch(terciární), má kladný účinek na vysokou účinnost a snižování emisí CO2. Regulace třech vzduchů vyžaduje trochu zkoušení a praxe ale to většině lidí asi nedělá žádné potíže, jinak by nebyla tak oblíbená.

Bytelná dvouplášťová  kamna mají vnitřní korpus  z pozinkované oceli. Tato ochrana zcela vylučuje reznutí a řadí je v tomto směru mezi nezničitelné  Uvnitř jsou vložené na sebe jednotlivé litinové desky vyplňující celý spalovací prostor.  Vnitřní vroubkování  litiny má vliv na hoření a zamezuje praskání. Otočný litinový rošt a popelník umožňují dlouhodobé topení bez vyhasnutí.V horní části ohniště, před výstupem do komína jsou vloženy dva deflektory. Ty mají za úkol jednak omezit plameny do komína ale i zlepšit  průběh dohoření plynů ze dřeva.

Ovládání při topení je velmi jednoduché.

Zatápí se otevřením spodního (primárního) vzduchu  šoupátkem nebo kolečkem na dvířkách . Vzduch pod rošt usnadňuje roztápění do studeného komínu! Po roztopení a nahřátí kamen se tento vzduch musí uzavřít a začne působit horní vzduch (sekundární). Regulační prvek  je zpravidla nad přikládacími dvířky. U tohoto  typu je jeden regulační prvek ve spodní části přikládacích dvířek. Vzduch se silně předehřívá v litinovém nástavci uvnitř ohniště. Takto horký vzduch je vyfukován štěrbinou v horní a spodní části skla dvířek a tím zamezuje usazování sazí. Druhou ale hlavní funkcí je slučování s plyny uvolněnými ze dřeva. Tomu se říká dvojité ekologické hoření. Nordica ale vyvinula systém ještě třetího vzduchu nad palivem, který se nazývá terciární.  Pro dobrou stabilitu je podstavec vyroben z litiny, tak jako plotna.

Kolem takto vytvořené spalovací komory je vytvořena vzduchová štěrbina. Zde se chladný vzduch od podlahy průchodem mezi horkými stěnami ohřívá a vystupuje nahoře u plotny.

Fyzikální jev, že s teplotou stoupá rychlost proudění je zde velmi výhodný. Při sníženém topení stoupá vzduch pomalu, při intenzivnějším jde rychleji ale teplota se moc nemění.

Pro snížení povrchově teploty a také z estetického hlediska jsou  na druhý plášť použity kachlové bloky nebo hornina- mastek. Široká nabídka tvarů obkladů, barev i provedení Vám výběr někdy neulehčí ale vždy získáte výrobek kvalitní, prověřený a s přijatelnou cenou.

Výška
862 mm
Šířka
488 mm
Hloubka
477 mm
Hmotnost
119 kg
Jmenovitý výkon
6 kW
Vytápěcí schopnost
172 m3
Průměr kouřovodu
120 mm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Hnědé uhlí
ne
Průměrná spotřeba paliva
1,7 kg/hod
Účinnost spalování
82 %
Horní vývod
ano

Ke stažení

Energetický štítek

Ke stažení (192.11KB)

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .