logo
Návod na položení skla pod kamna a před krby
07 Led

Usazení – položení skla pod krbová kamna nebo před krb 

Podkladové sklo

Sklo pod kamna a před krby slouží jako nehořlavá podložka pod a před topidla.

Sklo je tepelně zpracováno „kalením“, tím se zvyšuje pevnost a odolnost skla. Zároveň je takto upravené sklo odolnější proti poškrábání, případně proti rozbití.

Usazení skla pod kamna

Před instalací kaleného skla odstraňte veškeré nečistoty z plochy pro umístění. Bezpečnostní sklo položte bez přesunu na podlahu. Poté umístěte bez další manipulace kamna na sklo. Zabraňte přímému dotyku kovových nožiček topidla s podkladovým sklem. Doporučujeme vložit pod krbová kamna speciální podložku, která zamezí kontaktu skla s topidlem.

Díky této podložce vložené přímo pod nožky kamen, zvýšíte nosnost u 6 mm silného skla na 250 kg a u skla o tloušťce 8 mm až na 350 kg. Zároveň podložka pod kamna zabrání případnému poškození skla poškrábáním při usazování kamen.

Těsnění pod sklo

Pod bezpečnostní kalené sklo se může dostat časem prach a jiné nečistoty. Této skutečnosti se dá zabránit použitím  speciálního profilovaného nebo silikonového těsnění, které je vyrobeno přesně k tomuto účelu. Těsnění je na jedné, v případě silikonového transparentního těsnění na obou stranách opatřeno lepícím proužkem. Po nalepení těsnění na sklo se sklo precizně položí na čistou podlahu, poté se prach ani jiné nečistoty pod sklo již nedostanou. Další výhodou tohoto těsnění je, že se sklo neposouvá po podlaze.

Údržba skla pod kamna

Sklo je možné čistit běžnými úklidovými prostředky a potřebami. Nepoužívejte drátky a takové čistící prostředky, které obsahují písek! Hrozí trvalé poškrábání skla!

Varování!

Vyhýbejte se úderům na hranu, může dojít k destrukci skla.

Pozor!

V případě poškození skla hrozí nebezpečí pořezání. Při roztříštění skla se sklo rozsype na bezpečné krystaly, což minimalizuje možnost poranění.

Hrozí nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí malých dílků. V případě spolknutí, vdechnutí, nebo při jakémkoliv jiném vniknutí úlomku skla do organismu, ihned vyhledejte lékaře.

Chci si vybrat sklo pod kamna.