Zpět do poradny

Vadí rez u litinového grilovacího roštu?

27.05.2016

Zdravím Vás, minulý týden jsem u Vás zakoupil litinovy rošt, mám ho na gril, první grilování proběhlo dle představ, dnes když jsme kontroloval gril je celý rošt rezavý :( nemůže te mi prosím poradit co s tím? Je nějaká ochrana roštu před rzi ? Teď se v podstatě na něm už grilovat nedá :( Děkuji Skoták

Dobrý den,

litinové grilovací rošty nejsou ošetřeny žádnou barvou, lakem nebo nějakými chemikáliemi, které by se poté dostávali do všech pokrmů, proto Je naprosto normální a běžné, že se na povrchu vytvoří slaboučká vrstva rzi. Rošt stačí před grilováním jednoduše očistit např. pomocí kuchyňské drátěnky. Pokud po grilování rošt ošetříte mastnotou (rostlinný olej, špek...), určitě Vám rošt nezrezne. To samé dělali naše babičky u litinových plátů kachlových sporáků.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz