Telefon: +420 412 513 580
9:00 - 15:30
Pro zákazníky ze Slovenska nabízíme možnost platby v EUR.
RozumímGrilovací lávový kámen je vhodný na grilování masa, ryb, kuřat a jiných surovin. Jeho použití je široké, například v zahradním krbu, na grilu, v kuchyni na sporáku, ale i v přírodě na přímý oheň.
Více informacíGrilovací lávový kámen je vhodný na grilování masa, ryb, kuřat a jiných surovin. Jeho použití je široké, například v zahradním krbu, na grilu, v kuchyni na sporáku, ale i v přírodě na přímý oheň.
Největší výhoda grilovacích kamenů je snadné čištění, rychle pečení, úspora energie, ale hlavně dodávají pokrmům úžasnou chuť. Jídlo, které je připraveno na kameni, se nedostává do styku s plamenem, pokrmy se neopalují a nevznikají tak škodlivé látky v jídle. Na kameni je možné grilovat bez tuku. Chuť jídel grilovaných na kameni se nedá popsat má výjimečné aroma a zůstává krásné. Přírodní kámen je neutrální hmota a proto nevypuzuje žádné škodlivé látky. Grilování probíhá při stabilní a stejnoměrné teplotě, která chrání hodnotu přírodních látek jídel, zejména vitaminy, aroma a chuť.
K lávovému kameni na grilování nabízíme rám, který je rozměrově přizpůsoben přesně pro tuto velikost kamene. Masivní ocelový rám na lávový kámen ochraňuje pečící kámen a zároveň je možné v případě prasknutí kamene tento používat i nadále, jelikož je kámen tímto rámem olemován.
Pro snadnou údržbu je možné lávový kámen z ocelového rámu jednoduše vyjmout. Rám je důmyslně vymyšlen tak, že především svou šířkou 60 cm přesně nahrazuje grilovací rošt o šířce 60 cm, a tak nemusíte řešit jiné uchycení rámu v krbu či grilu.
Vážený zákazníku,
na našich stránkách www.kamnarstvi-konig.cz naleznete mnoho inspirací pro Vámi plánovanou stavbu zahradního krbu. Veškerý materiál potřebný pro stavbu krbu naleznete na webu www.kamnarina.cz
S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz
Dobrý den,
nejsem stavař, budu však psát z mnohaleté praxe čerpané od zákazníků, kteří si staví takovéto stavbičky svépomocí jako Vy.
1.) nejlepší zkušenosti máme s materiálem, který naleznete na našich www stránkách pod obchodním názvem Liapor. Tudíž doporučujeme udělat z těchto desek obezdění šamotového ohniště, vše doporučujeme spojit maltou Rath, kterou také naleznete na www stránkách.
2 .) rozhodně bych nepodceňoval tzv. nezámrznou hloubku (80 cm) , nejedná se až tak o hmotnost samotného díla, ale o skutečnost , že pokud bude základ např. jen 30 cm hluboký, bude se prostě hýbat v závislosti na zamrznutí a rozmrznutí okolního terénu a celá stavba se Vám v průběhu několika let roztrhá.
3.) zde se zase budu chlubit cizím peřím , odtah z ohniště do udírny může být dlouhý třeba i 4 metry, vše následně záleží na tom, jak budete v ohništi topit. Teplota v udírně se dá kontrolovat pomocí teploměru. S čím mám problém je odpadní roura, tuto rozhodně nedoporučuji, jelikož Vám dříve či později díky prudkým teplotním změnám praskne. Zde doporučuji použít naší nerezovou rouru o síle materiálu 1 mm v průměru 150 nebo 160 mm, ta tam vydrží navždy.
Veškerý Vámi vybraný materiál stačí vložit do košíčku, cena dopravy se Vám v návaznosti na hmotnost kalkuluje průběžně sama, zásilky expedujeme běžně do několika dnů do obdržení objednávky.
S přáním hezkého dne tým e-shopu www.kamnarina.cz