Jotul F 105 R B - černý lak
  • Jotul F 105 R B - černý lak
  • Jotul F 105 R B - černý lak

Jotul F 105 R B - černý lak

56 990,00 Kč
S DPH
Jotul
30050005
1 ks

Popis produktu

Počet
Poslední kus skladem

Navzdory malým rozměrům jsou Jøtul F 105 kamna s velkým charakterem. K charakteristickým rysům bezesporu patří velká horizontální dvířka, která umožňují nádherný výhled na oheň. Regulace přívodu vzduchu je jednoduchá a intuitivní. Model se dodává s tradičními nožkami nebo s podstavcem a lze ho doplnit příslušenstvím na objednávku: límcem a horní deskou z mastku.

Kamna Jøtul F 105 jsou konstruována tak, aby docílila optimálního spalování při nízkém energetickém výkonu, ale zároveň jsou dostatečně robustní, aby dokázala zahřát i v největších mrazech. Díky kombinaci sálavého a konvekčního tepla vytvářejí velmi příjemné klima, a navíc je lze velice snadno umístit prakticky kamkoli v interiéru.

Jøtul F 105 je jako stvořený pro nízkoenergetické domy. Výrobek splňuje nejpřísnější emisní limity a dokáže spalovat ekologicky i při nízkém výkonu. Kamna Jøtul F 105 dosahují čistého spalování s minimální spotřebou dřeva 0,8 kg/hod.

Přednosti

  • Velmi nízké emise
  • Optimální čisté spalování už od 2,4 kW
  • Vhodné pro nízkoenergetické domy
  • Kompaktní a moderní kamna na dřevo s nádherným výhledem na oheň
  • Kombinují sálavé a konvekční teplo

Výška
690 mm
Šířka
410 mm
Hloubka
350 mm
Hmotnost
107 kg
Jmenovitý výkon
4,5 kW
Průměr kouřovodu
125 mm
Maximální délka polen
33 cm
Zadní vývod (od země do středu zadního kouřovodu)
ano mm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Hnědé uhlí
ano
Účinnost spalování
83 %
Horní vývod
ano
Centrální přívod vzduchu(cpv)
80 mm

Ke stažení

Originální manuál

Ke stažení (4.81MB)

Energetický štítek

Ke stažení (876.2KB)

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Dobrý den,

Kamna Jotul F 602 jsou lokální topidlo, které vytápí především lokálně prostor, v kterém je toto topidlo umístěno. Vše ostatní je jen pokus a omyl. Ventilátorem samozřejmě docílíte lepšího efektu, počítejte s vyšší prašností.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .

Dobrý den,

Neustálý problém a rituál na začátku každé topné sezóny, když nejsou kamna každodenně využívaná a klimatické podmínky v tomto přechodovém období dělají problém při roztápění a provozování kamen.

Pokud dojde již jednou k chemickému procesu a vypálení barvy tak už barva nezapáchá.

Jak je uvedeno v Návodu na obsluhu měli by se kamna po topné sezóně vyčistit, totéž by se mělo udělat před topnou sezónou. Kamna zkontrolovat a vyčistit.

Při prvních a občasných zatápěních po letní přestávce a přechodovém období se roztápí do studených a vlhkých odtahových cest, kamna ze začátku špatně hoří, zakuřují se. Nedokonalým spalováním vzniká velké množství kouře a dehtu, který se usazuje na vzniklý kondenzát v odtahových cestách. Vznikne hmota, kreozot, který se prvotním, občasným zatápěním dostatečně nevypálí. Zahoření kreozotu a zbytků dehtu se projevuje nepříjemným štiplavým zápachem, který popisujete.

Proto vždy doporučujeme první roztápění provádět pozvolně a s menším množstvím topiva ,ne jako v plné topné sezóně, aby se minimalizovala kondenzace v odtahových cestách a pak přidávat větší množství dřeva. Po několika takových zatopení se vypálí všechny zbytky, nevzniknou další a kamna budete provozovat bez zápachu jak sami popisujete.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz