Jotul F 100 ECO LL - černý lak
  • Jotul F 100 ECO LL - černý lak

Jotul F 100 ECO.2 LL - černý lak

32 291,00 Kč
S DPH
Jotul
30059879

Popis produktu

Počet
Skladem

Jøtul F 100 ECO LL jsou kompaktní kamna na dřevo, ve kterých je možné topit poleny do 35 cm. Jsou vybavená malým integrovaným popelníkem, který usnadňuje vybírání popela, a praktickým límcem proti vypadávání uhlíků a jisker z topeniště. Velké sklo dvířek, zdobené tradičním norským vzorem, umožňuje krásný pohled na hořící oheň. Kamna Jøtul F 100 ECO LL vyrábíme s černým lakovaným povrchem.

  • Dvoustupňové spalování CB
  • Dlouhé nohy
  • Zabudovaný popelník
  • Kvalitní norská litina
  • Velké prosklení dvířek
  • Límec proti vypadávání uhlíků z topeniště

Výška
630 mm
Šířka
528 mm
Hloubka
445 mm
Hmotnost
92 kg
Jmenovitý výkon
5,5 kW
Průměr kouřovodu
125 mm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Účinnost spalování
75 %

Ke stažení

Návod k použití

Návod k použití

Ke stažení (10.55MB)

Energetický štítek

Energetický štítek

Ke stažení (874.79KB)

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Dobrý den,

Kamna Jotul F 602 jsou lokální topidlo, které vytápí především lokálně prostor, v kterém je toto topidlo umístěno. Vše ostatní je jen pokus a omyl. Ventilátorem samozřejmě docílíte lepšího efektu, počítejte s vyšší prašností.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .

Dobrý den,

Neustálý problém a rituál na začátku každé topné sezóny, když nejsou kamna každodenně využívaná a klimatické podmínky v tomto přechodovém období dělají problém při roztápění a provozování kamen.

Pokud dojde již jednou k chemickému procesu a vypálení barvy tak už barva nezapáchá.

Jak je uvedeno v Návodu na obsluhu měli by se kamna po topné sezóně vyčistit, totéž by se mělo udělat před topnou sezónou. Kamna zkontrolovat a vyčistit.

Při prvních a občasných zatápěních po letní přestávce a přechodovém období se roztápí do studených a vlhkých odtahových cest, kamna ze začátku špatně hoří, zakuřují se. Nedokonalým spalováním vzniká velké množství kouře a dehtu, který se usazuje na vzniklý kondenzát v odtahových cestách. Vznikne hmota, kreozot, který se prvotním, občasným zatápěním dostatečně nevypálí. Zahoření kreozotu a zbytků dehtu se projevuje nepříjemným štiplavým zápachem, který popisujete.

Proto vždy doporučujeme první roztápění provádět pozvolně a s menším množstvím topiva ,ne jako v plné topné sezóně, aby se minimalizovala kondenzace v odtahových cestách a pak přidávat větší množství dřeva. Po několika takových zatopení se vypálí všechny zbytky, nevzniknou další a kamna budete provozovat bez zápachu jak sami popisujete.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz