Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod
  • Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod
  • Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod
  • Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod
  • Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod

Vlna 4 prosklená, Kora - zadní vývod

24 554,00 Kč
S DPH
Vlna-Kora
VLNA4SKLOZ

Popis produktu

POZOR!

Kamna VLNA této série neodpovídají nové evropské normě Ekodesign, proto se před samotným nákupem kamen z této série předem spojte s Vaším kominíkem a situaci s ním proberte. Pokud potřebujete kamna VLNA, Která... Více informací

Počet
po Vaší objednávce do 14. dnů

Krbová kamna VLNA jsou celoplechová a vyznačují se robusním vzhledem. Kamna mají patentovanou komoru, která zaručuje velmi dlouhou životnost. Na vrchní části těchto kamnen lze vařit různé pokrmy, jelikož mají zadní vývod kouřovodu.

 

Kamna VLNA této série neodpovídají nové evropské normě Ekodesign, proto se před samotným nákupem kamen z této série předem spojte s Vaším kominíkem a situaci s ním proberte. Pokud potřebujete kamna VLNA, Která vyhovují této normě, vybírejte kamna z řady VLNA EKO nebo VLNA NORM.

Výška
1150 mm
Šířka
550 mm
Hloubka
550 mm
Hmotnost
152 kg
Jmenovitý výkon
14-17 kW
Vytápěcí schopnost
300-370 m3
Průměr kouřovodu
150 mm
Zadní vývod (od země do středu zadního kouřovodu)
990 mm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Hnědé uhlí
ne
Průměrná spotřeba paliva
5,8 kg/hod
Účinnost spalování
62,8 %
Zadní vývod
ano
Výška spalovací komory
1000 mm

Dobrý den,

reagujeme na Váš dotaz ohledně kamen Vlna 4 v prosklenné varinatě, známa zákazníky taktéž  ještě pod názvem Kora. Dvířka kamen Vlna 4 jsou široká 250 mm a na výšku mají 320mm. Maximální délka polen kterými lze v těchto kamnech topit je 35 cm. V případě objednání na na eshopu je dodací lhůta kamen 10 - 14 dní.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .

Dobrý den,

Neustálý problém a rituál na začátku každé topné sezóny, když nejsou kamna každodenně využívaná a klimatické podmínky v tomto přechodovém období dělají problém při roztápění a provozování kamen.

Pokud dojde již jednou k chemickému procesu a vypálení barvy tak už barva nezapáchá.

Jak je uvedeno v Návodu na obsluhu měli by se kamna po topné sezóně vyčistit, totéž by se mělo udělat před topnou sezónou. Kamna zkontrolovat a vyčistit.

Při prvních a občasných zatápěních po letní přestávce a přechodovém období se roztápí do studených a vlhkých odtahových cest, kamna ze začátku špatně hoří, zakuřují se. Nedokonalým spalováním vzniká velké množství kouře a dehtu, který se usazuje na vzniklý kondenzát v odtahových cestách. Vznikne hmota, kreozot, který se prvotním, občasným zatápěním dostatečně nevypálí. Zahoření kreozotu a zbytků dehtu se projevuje nepříjemným štiplavým zápachem, který popisujete.

Proto vždy doporučujeme první roztápění provádět pozvolně a s menším množstvím topiva ,ne jako v plné topné sezóně, aby se minimalizovala kondenzace v odtahových cestách a pak přidávat větší množství dřeva. Po několika takových zatopení se vypálí všechny zbytky, nevzniknou další a kamna budete provozovat bez zápachu jak sami popisujete.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz