Deflektor Vlna 2 (Vlna - Kora)
  • Deflektor Vlna 2 (Vlna - Kora)

Deflektor Vlna 2 (Vlna - Kora)

255,00 Kč
S DPH
Vlna-Kora
VLN2ND2

Popis produktu

Náhradní deflektor deska, která prodlužuje dráhu spalin a tím zvyšuje stupeň vyhoření paliva. Pro kamna Vlna 2, Vlna, Kora, Vlna EKO 2. Více informací
Počet
Skladem

Náhradní deflektor je masivní ocelová deska se zkosenými rohy. Pomocí tohoto dílu, nacházejícího se ve vrchní části spalovací komory se prodlužuje dráhu spalin a tím se zvyšuje účinnost kamen. Díky tomuto deflektoru dochází také k významné úspoře paliva. Nabízený díl je vhodný pro kamna Vlna 2, Kora 2 a Vlna EKO 2.

Síla materiálu
4 mm
Celková výška
214 mm
Celková šířka
294 mm

Dobrý den,

Neustálý problém a rituál na začátku každé topné sezóny, když nejsou kamna každodenně využívaná a klimatické podmínky v tomto přechodovém období dělají problém při roztápění a provozování kamen.

Pokud dojde již jednou k chemickému procesu a vypálení barvy tak už barva nezapáchá.

Jak je uvedeno v Návodu na obsluhu měli by se kamna po topné sezóně vyčistit, totéž by se mělo udělat před topnou sezónou. Kamna zkontrolovat a vyčistit.

Při prvních a občasných zatápěních po letní přestávce a přechodovém období se roztápí do studených a vlhkých odtahových cest, kamna ze začátku špatně hoří, zakuřují se. Nedokonalým spalováním vzniká velké množství kouře a dehtu, který se usazuje na vzniklý kondenzát v odtahových cestách. Vznikne hmota, kreozot, který se prvotním, občasným zatápěním dostatečně nevypálí. Zahoření kreozotu a zbytků dehtu se projevuje nepříjemným štiplavým zápachem, který popisujete.

Proto vždy doporučujeme první roztápění provádět pozvolně a s menším množstvím topiva ,ne jako v plné topné sezóně, aby se minimalizovala kondenzace v odtahových cestách a pak přidávat větší množství dřeva. Po několika takových zatopení se vypálí všechny zbytky, nevzniknou další a kamna budete provozovat bez zápachu jak sami popisujete.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz