Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA 2
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA 2
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA 2
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA 2
  • Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA

Kompletní šamotová vyzdívka do kamen OBI MAGNA

1 490,00 Kč
S DPH
ND51

Popis produktu

Vyzdívka na kamna OBI MAGNA 2

Více informací
Počet
skladem

Rozpadla se Vám, nebo již není plně funkční vyzdívka ve Vašich kamnech Obi Magna? Tady je kompletní šamotová vyzdívka na kamna OBI MAGNA.

Do kamen MAGNA z marketů OBI nabízíme i masivní litinový rošt, ocelový rámeček na uložení roštu a deflektor. Tyto náhradní díly nejsou součástí šamotové vyzdívky a v případě potřeby je nutné vybrané díly doobjednat. Rámeček na rošt, litinový masivní rošt a deflektor ( kouřovou clonu) na kamna OBI MAGNA zasíláme v případě současného objednání za cenu jedné dopravy.

Kamna OBI MAGNA jsou hlavně vzhledem k ceně velmi oblíbená a vyrábí se již ve čtvrté generaci. Dle zpětné vazby od našich zákazníků je tato vyzdívka vhodná do kamen řady OBI MAGNA 1, OBI MAGNA 2, OBI MAGNA 3 i OBI MAGNA 4.

POZOR porovnejte si prosím vnitřní rozměry Vašich kamen s rozměry vyzdívky, přičemž nová vyzdívka musí být menší a to vzhledem k dilataci kovového korpusu kamen.

Dobrý den, kanál, který je veden z udírnového ohniště do udírnové komory slouží výhradně k ochlazení spalin. Obecně je možné říci čím vyšší dosáhnete teplotu v ohništi tím čistší (zdravější) spalování dosáhnete a tím může být delší tah, protože je teplota v ohništi rozdílná v závislosti na velikosti, kvalitě a provedení ohniště je i rozdílná výstupní teplota do kouřového kanálu a tím i teplota, která proudí do udírnové komory. Nelze proto jednoznačně určit zda má být tah dlouhý jeden metr či třeba 5 metrů . Pokud zdíme udírnu my, pracujeme se šamotovým ohništěm o síle šamotu minimálně 2 x 3 cm a následně ohniště izolujeme. Délku tahu volíme dle možností stavby, minimálně však 2 metry. Pokud budete vyzdívat kanál pomocí šamotových plátků, nemusíte je izolovat, pokud zvolíte ocelovou rouru, doporučuji ji obalit kvalitní izolací (nejlépe sibralová vata , viz naše nabídka) . Při zatápění může ohniště udírny  přičuzovat, je to běžný jev, jelikož většinou není možné nad udírnou postavit několika metrový komín, který by zajistil dostatečný tah i při zatápění. Po prohřátí udírny již funguje vše tak jak má.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Související produkty

Žáruvzdorné sklo na MAGNA 2, OBI
Kód: ŽAR280x260
v pracovní dny odesíláme do 24 hodin
Cena 547,00 Kč
Žáruvzdorné sklo 280 x 260 mm do kamen firmy OBI typ MAGNA 2.