Zavěšovací objímka Ø 180 mm
  • Zavěšovací objímka Ø 180 mm
  • Zavěšovací objímka Ø 180 mm
  • Zavěšovací objímka Ø 180 mm

Zavěšovací objímka Ø 180 mm

595,00 Kč
S DPH
NKV180/zobj

Popis produktu

Nerezové komínové prvky pro vložkování komínů jsou vyráběny špičkovou technologií na nejmodernějších strojích. Pouze kvalitní nerezové vložky vám zajistí dobrý tah vašeho komínu a především vaší bezpečnost. Nabízíme kompletní systémy... Více informací

Počet
Skladem

Nerezové komínové prvky pro vložkování komínů jsou vyráběny špičkovou technologií na nejmodernějších strojích. Pouze kvalitní nerezové vložky vám zajistí dobrý tah vašeho komínu a především vaší bezpečnost. Nabízíme kompletní systémy pro vyvložkování vašeho komínu.

Ostatní nerezové komínové vložky Ø 180 mm naleznete zde.

Návod na vložkování komínu zde.

Průměr
180 mm

Vážený zákazníku,

Nejlepší variantou sanace Vašeho komínového tělesa je bohužel kompletní vybourání popraskaných šamotových vložek a následné vyvložkování pomocí nerezových komponentů. Velmi podrobný návod na vložkování konínu naleznete na našich stránkách v sekci Články a to konkrétně Návod na vložkování komínů.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Dobrý den pane Zákoutský,

po konzultaci s významným výrobcem nerezových komponentů pro komíny nám bylo sděleno následující: norma opravdu hovoří o minimálním průměru komínu na pevná paliva 140 mm, nicméně běžná praxe je taková, že u lokálních topidel s nízkým výkonem se používá, a to především pro vyvložkování původních komínů, pevná, případně ohebná komínová vložka o průměru 130 mm. Mnoho kominíků to řeší z praktických důvodů , protože se do původního komínu větší průměr prostě nedostane. Někteří výrobci krbových kamen mají ve svých technických podkladech doporučení o minimálním průměru komínu, které odpovídá průměru 130 mm. V tomto případě je dle výše zmíněného výrobce vše v pořádku, jelikož průměr komínu souhlasí s požadovanými parametry výrobce.  Víc Vám k této záležitosti neumíme sdělit.  

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz