Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf- rohož 100 x 61 cm (Sibral)
  • Promaglaf rohož 100 x 61 cm (Sibral)

Promaglaf rohož 100 x 61 cm (Sibral)

210,00 Kč
S DPH
Promat
IZOL/1

Popis produktu

Izolační rohož z vysokoteplotního skleněného vlákna je díky vhodnému chemickému složení (bio rozpustná) nemá nepříznivé účinky na zdraví člověka. Je optimální izolací, například kouřovodů při průchodu hořlavým materiálem. Slouží také... Více informací

Počet
Skladem

Izolační rohož z vysokoteplotního skleněného vlákna je díky vhodnému chemickému složení (bio rozpustná) nemá nepříznivé účinky na zdraví člověka. Je optimální izolací, například kouřovodů při průchodu hořlavým materiálem. Slouží také výborně jako dilatační spára při zazdívání kouřovodů a nerezových komínových vložek, tedy v místech kde dochází ke kontaktu se zdivem. Zamezí popraskání zdiva, ke kterému by mohl dojít vlivem roztažnosti materiálu.

K upevnění rohože lze použít Lepidlo Promat K 84 1 kg nebo Lepidlo Promat K 84 kartuš

Praktické využití izolační rohože promaglaf - dilatace komínového nerezového napojení.

  • Teplotní odolnost: 1200 °C
  • Součinitel tepelné vodivosti (pro 200 °C):0,14W/m.K
  • Zpracování: nůž, nůžky
Rozměr
1000 x 610 mm
Síla materiálu
12,7 mm

Ke stažení

Technický list

Ke stažení (620.78KB)

Prohlášení o shodě

Ke stažení (230.42KB)

Technické údaje

Ke stažení (27.91KB)

Dobrý den, kanál, který je veden z udírnového ohniště do udírnové komory slouží výhradně k ochlazení spalin. Obecně je možné říci čím vyšší dosáhnete teplotu v ohništi tím čistší (zdravější) spalování dosáhnete a tím může být delší tah, protože je teplota v ohništi rozdílná v závislosti na velikosti, kvalitě a provedení ohniště je i rozdílná výstupní teplota do kouřového kanálu a tím i teplota, která proudí do udírnové komory. Nelze proto jednoznačně určit zda má být tah dlouhý jeden metr či třeba 5 metrů . Pokud zdíme udírnu my, pracujeme se šamotovým ohništěm o síle šamotu minimálně 2 x 3 cm a následně ohniště izolujeme. Délku tahu volíme dle možností stavby, minimálně však 2 metry. Pokud budete vyzdívat kanál pomocí šamotových plátků, nemusíte je izolovat, pokud zvolíte ocelovou rouru, doporučuji ji obalit kvalitní izolací (nejlépe sibralová vata , viz naše nabídka) . Při zatápění může ohniště udírny  přičuzovat, je to běžný jev, jelikož většinou není možné nad udírnou postavit několika metrový komín, který by zajistil dostatečný tah i při zatápění. Po prohřátí udírny již funguje vše tak jak má.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Dobrý den, rohož obtočíte kolem roury a případně zkrátíte na potřebnou délku. Toto zkrácení však není nutné, pokud Vám nevadí, že průměr nabude o další sílu rohože. Poté připevníte hliníkovou lepící páskou. Pro lepší stabilitu a zajištění do budoucna je vhodné použít slabý vázací drát, který obtočíte kolem roury s rohoží. Případně lze pracovat i s klasickou papírovou nebo plastovou páskou, kterou po upevnění drátem opět odstraníte. Pro perfektní zajištění této izolace  je možné rovněž použít pozinkované králíkářské pletivo.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Vážený zákazníku,

vzhledem ke skutečnosti, že se udírna před samotným uzením musí nejprve natopit a tudíž se teplota uvnitř udírny pohybuje i přes 250 stupňů, vyzdíváme udírnu vždy pomocí šamotových desek, případně cihel. Jako optimální se nám osvědčila šamotová deska o síle 3 cm, kterou dále izolujeme a následně přizdíváme již běžným stavebním materiálem. Doufáme, že Vám námi nashromážděné zkušenosti pomohou zdárně dílo dokončit.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

Související produkty