Nordica Isotta s varnou plotnou EVO - výprodej
Výprodej! -21 078,00 Kč Nové Akce Sleva
  • Nordica Isotta s varnou plotnou EVO - výprodej
  • Nordica Isotta s varnou plotnou EVO - výprodej
  • Nordica Isotta s varnou plotnou EVO - výprodej
  • Nordica Isotta s varnou plotnou EVO - výprodej

Nordica Isotta s varnou plotnou - výprodej

49 182,00 Kč
70 260,00 Kč
Ušetříte 21 078,00 Kč
S DPH
La Nordica
X7119111
1 ks

Popis produktu

Nová kamna se super slevou 30%

Nabízíme Vám již poslední kamna z našeho výprodeje za extra výhodnou cenu.

Více informací
Počet
Poslední kusy skladem

Nabízíme Vám již poslední kamna z našeho výprodeje za extra výhodnou cenu. Kamna při transportu bohužel zůstala nějakou dobu na dešti a tím lehce povrchově narezla.  Nyní jsou však již kompletně zbavena rzi, ošetřena a nově nastříkaná žárovou barvou. Kamna jsou nová, nikdy se v nich nezatopilo.


Před mnoha lety jsem dostával otázku? Nemáte nějaké kamna na dřevo kde by se dalo vařit?

Nejprve byla varná plotýnka malá – na jeden hrnec. Když ale přišla do výroby litinová kamna typů Isetta a Isotta bylo rozhodnuto. Nízký profil z širokým tvarem plotny umožnil vyrobit i kamna na dřevo, která topí ale mají litinovou plotnu na vaření většího rozměru. Z estetického hlediska není vhodné se stále dívat na varnou plotnu, když se to nepoužívá. Proto je krytá litinovou mřížkou.

Z pohledu na  obrázek můžete nabýt dojmu, že se jedná o běžná litinová kamna. Již vysoká hmotnost, kvalita litinových odlitků a sesazení jednotlivých dílů ukazuje, že to nejsou vyrobená kamna v Číně. Z praxe znám případy, že lidé zakoupí „levná“ litinová kamna a chtějí to samé co je napsáno nahoře. Ale to není možné! V Evropě chtějí kamna hezká, funkční a trvanlivá!

A právě pro tuto skupinu byla vyvinuta kamna od Nordicky!  Dvojité ale i trojité ekologické hoření, perfektní řemeslné zpracování a dlouhá životnost daná především dodatečně vloženými litinovými díly to umožňuje. A proto je ta vyšší váha. Pro topný provoz je to výhodné z pohledu akumulace tepla a i po vyhasnutí ohně dalšího topení.

Boční přikládání – další fenomén těchto výrobků. Menší nepořádek a žádný kouř při přikládání. To je také na zvážení.
Sofistikovaná konstrukce nemá zatím konkurenci! Tak vysokou účinnost a nízké emise prachu nikdo nemá. Proto při topení nejde kouř a nikdo nepozná, že topíte !

Litinové díly vyrobené v nejmodernější slévárně v bývalém východním Německu, zaručuje stabilní dodávky a vysokou kvalitu. Smontování je již ve výrobním závodě Nordica, zde se hlídá aby jednotlivé díly byly při montáži kvalitně utěsněny a sešroubovány. Zde nejvíce záleží jak budou kamna fungovat.

Ještě nesmíme zapomenout na další vychytávku a tou je roztápěcí klapka. Deflektor způsobuje, že zůstává více tepla v kamnech a to je nevhodné při roztápění. Otevřením klapky jdou plyny přímou cestou do komínu, rychle ho nahřejí a vytvoří potřebný komínový tah. Po rozhoření se uzavře a kamna jsou připravena na optimální provoz.

Otočný rošt s popelníkem umožňuje topit přes noc i briketami. Teplo je předáváno sáláním do prostoru a před horkými stěnami se musí dávat pozor na popálení.
Největší teplo je u kamen, proudění vzduchu je malé. To je někdy výhodné na vytápění studených nebo velkých prostorů.

Výška
830 mm
Šířka
790 mm
Hloubka
660 mm
Hmotnost
216 kg
Jmenovitý výkon
11,9 kW
Vytápěcí schopnost
338 m3
Průměr kouřovodu
150 mm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Hnědé uhlí
ne
Průměrná spotřeba paliva
2,2 kg/hod
Účinnost spalování
82 %
Zadní vývod
ano
Doplněk kamen
Varná plotna
Sleva
Ano

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .