Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Děrovaný deflektor kamna Vlna
  • Děrovaný deflektor kamna Vlna
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna E2 horní vývod
  • Kamna Vlna cirkulační efekt
  • Kamna Vlna E2 horní vývod

Kamna Vlna E2 horní vývod

28 400,00 Kč
S DPH
Vlna-Kora
VLNAE2H
1 ks

Popis produktu

Kamna jsou vhodná do rekreačních chat, chalup, provozoven, dílen, ale možno jimi osadit i moderní interiery.

Více informací
Počet
Poslední kus skladem

Výkonná, dvouplášťová, teplovzdušná Kamna Vlna E dosahující díky vynikajícímu spalovaní vysoké účinnosti, a proto jsou zařazena do energetické třídy A+. Spalovací komoru kamen tvoří trubkovnice a z části je osazena kvalitními šamotovými deskami.

Kamna mají velká prosklená přikládací dvířka, díky nimž lze topit rozměrnými kusy paliva, ve spodní části jsou popelníková dvířka a veškeré vzduchy pro správný provoz kamen jsou svedeny do jednoho centrálního přívodu a jsou nastaveny, tak aby mohly být ovládány jedním táhlem a připojeny na externí přívod vzduchů.

  • přívod sekundárního vzduchu
    sekundární vzduch ovlivňuje kvalitu spalování a tím i emise. Při sekundárním spalování dochází k opětovnému vzplanutí a spalování zplodin, palivo je lépe využito a sníží se tak znečišťování ovzduší.
  • přívod primárního vzduchu
    vzduch, který je přiváděn skrze popelník a rošt pod oheň. Základní vzduch, který pomáhá hlavně při zatápění, kdy musí být plně otevřen. Reguluje se  táhlem, umístěným pod dvířky k popelníku.
  • přívod terciárního vzduchu
    vzduch, který je do komory topeniště přiváděn nad oheň skrze trysky v deflektoru. Terciární vzduch zplynuje emisní částice a plyny vznikající při hoření,  kamna mají větší účinnost, méně popela a prodlouží se doba mezi přikládáním, zároveň šetří životní prostředí.
  • přívod vzduchu pro oplach skla
    slouží jako oplach skla proti usazování nečistot.
  • tří-clonový spalinový systém
    zajišťuje maximální předání energie do prostoru místnosti  a ekologické spalování.
  • výměnný hlavní deflektor
    výměnný deflektor prodlužuje životnost kamen.
  • kvalitní deskový šamot
    udržuje tepelnou energii několik hodin po vyhasnutí kamen.
  • ovládání spalování
    ovládání přívodu vzduchu pro optimální proces spalování.

Výška
910 mm
Šířka
590 mm
Hloubka
530 mm
Hmotnost
172 kg
Jmenovitý výkon
6 kW
Vytápěcí schopnost
120 - 200 m3
Průměr kouřovodu
150 mm
Minimální tah komína
12 Pa
Minimální tah komína
12 Pa
Maximální délka polen
33 cm
Dřevo, dřevěné brikety
ano
Hnědé uhlí
ne
Průměrná spotřeba paliva
2 kg/h
Účinnost spalování
82 %
Min.-max. výkon
6 - 10 kW
Horní vývod
ano
Centrální přívod vzduchu(cpv)
100 mm
Rozměr spalovací komory
370 x 370 x 430 mm

Dobrý den,

pokud je to technicky jen trochu možné, připojte krbová kamna kouřovody o průměru 150mm, tak jat to určuje výrobce. Kamna o takto nízkém výkonu budou sice fungovat i při použití kouřovodu o průměru 130mm, ale při horších atmosférických podmínkách Vám můžou v průběhu přikládání pronikat spaliny do místnosti. Zároveň budete muset tyto kouřovody častěji čistit, jelikož k zanesení dojde rychleji.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz

naše kamnářská firma se zabývá nejen prodejem krbových a kachlových kamen, kamnářského sortimentu, včetně veškerého příslušenství, ale specializujeme se také na individuální zakázkové kamnářské práce. Více informací naleznete na našich (rozpracovaných) stránkách www.kamnarstvi-konig.cz .

Dobrý den,

Neustálý problém a rituál na začátku každé topné sezóny, když nejsou kamna každodenně využívaná a klimatické podmínky v tomto přechodovém období dělají problém při roztápění a provozování kamen.

Pokud dojde již jednou k chemickému procesu a vypálení barvy tak už barva nezapáchá.

Jak je uvedeno v Návodu na obsluhu měli by se kamna po topné sezóně vyčistit, totéž by se mělo udělat před topnou sezónou. Kamna zkontrolovat a vyčistit.

Při prvních a občasných zatápěních po letní přestávce a přechodovém období se roztápí do studených a vlhkých odtahových cest, kamna ze začátku špatně hoří, zakuřují se. Nedokonalým spalováním vzniká velké množství kouře a dehtu, který se usazuje na vzniklý kondenzát v odtahových cestách. Vznikne hmota, kreozot, který se prvotním, občasným zatápěním dostatečně nevypálí. Zahoření kreozotu a zbytků dehtu se projevuje nepříjemným štiplavým zápachem, který popisujete.

Proto vždy doporučujeme první roztápění provádět pozvolně a s menším množstvím topiva ,ne jako v plné topné sezóně, aby se minimalizovala kondenzace v odtahových cestách a pak přidávat větší množství dřeva. Po několika takových zatopení se vypálí všechny zbytky, nevzniknou další a kamna budete provozovat bez zápachu jak sami popisujete.

S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu www.kamnarina.cz